Julbak och godisstrutar

 
 
 
Igår bakade jag för glatta livet för idag kommer några kompisar över på julfika,
sådär innan alla ska umgås med hela tjocka släckten.
 
Jag har bakat Whiskey nougat, African cream nougat, Vanlig knäck, Saffransskorpor, Mint tryfflar, och vanliga tryfflar.
 
Det som jag är mest nöjd med är Whiskey nougaten och Saffransskorporna. MUMS!
 
Nougaten hittade jag inget recept på så jag bytte ut 1dl av vattnet till Whiskey. Blev jätte bra. Detsamma gjorde jag med African cream (smakar som bailey typ) Dessutom tog jag inte i allt mjölet som stog på receptet, För det har en förmåga att bli torrt som snus. nä det gillar jag inte.
Jag har utgått från det här receptet på en blogg som heter FrostRosor
Tyckte det va ett bra recept, framförallt för att det stod margarin istället för cocosfett (gillar inte det)
Men såklart använde jag vanligt smör. Mycket godare än margarin!
 
Saffransskorporna hittade jag när jag tittade på "Leilas söta jul"
och det är ett busenkelt recept och det hittar ni här.
 
Strutarna har jag gjort själv, med hjälp av presentpapper, tejp och bakplåtspapper.
Hade en jätte bra sida med beskrivning igår, men nu hittar jag den tyvärr inte :(
 
Men iallafall, jag rullade strutar av presentpapper i ca A4 storlek och sen satte jag en tejp längst "skarven", sen klippte jag till en bit bakplåtspapper i lite mindre än A4 storlek (så att den inte ska synas) sen rullade jag även det till en strut och stoppade i den i den andra struten, så att godiset inte ska kleta fast eller göra fettfläckar på presentpappret.
Vips så va dom klara att fylla, i med godis och sen viker man ihop toppen och sen en tejpbit.
 
Etiketterna gjorde jag enklast möjliga i photoshop och skrev ut på naturvitt papper och sen limmade jag på dom med limstift!
 
 
God jul på er!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0