Pärlemor

 
Virkat armband med glaspärlor och bomullsgarn från Panduro.
 

 

Äpplepaj med vaniljglass

 
 
 
Förskolan jag jobbar på just sommarstänger imorgon och det blev massa mat förmycket. Så förra veckan fick jag med mig smör, yoghurt och bregott från jobbet, idag fick jag med mig en hel påse med äpplen. Toppen!
 
Slängde ihop 2 mini-äpplepajer till efterrätt idag och en stor till helgen (även fast jag ska åka bort på lördag, men Micke får väl äta upp den)
 
Som vanligt kan jag inte hålla mig till recept, så blev en improviserad variant:
 
Smuldeg:
ca 125g Smör
ca 3dl mjöl
ca 1 dl Muskovadosocker
 
Skivade äpplen
Massa Kardemumma (jag tycker bättre om kardemumma än kanel)
Lite farinsocker
 
Den blev så god med en kula vaniljglass på. Bästa jag gjort hittills om jag får säga det själv :)
 

"Det är roligare att ge än att få"

 
 
 
 

Yes. Fast här är ett paket med absolut ingenting i, ibland får jag lust att bara slå in paket och idag va en sån dag.
 
Tryckt på presentpappret med en hemmagjord stämpel.
 
 

Glad Midsommar!

 
 
 
Hoppas alla får en härlig Midsommarafton med sol, god mat och trevligt sällskap!
 
Skulle göra en midsommarkrans såhär på morgonen, men stan kryllar ju inte direkt av blommor, så får bli en senare när vi kommer ut på häääärliga landet :)
 
 
 
 
 
 

Peppersblomma och dan innan midsommar

 
 
 
Min mor har beställt presenter och fina förpackningar. Jag pysslade lite och kom på en ur smart idé på pappersblomma.
Fin blev den! Får visa beskrivning någon annan dag!
 
Imorgon är det midsommar och nyss åkte M till jobbet för att jobba natt... kul?!? Han kommer vara lagom trött imorgon när vi ska åka bort på midsommarfirande i en väns sommarstuga, stackarn!
 
 
Glad Midsommar på er allihopa!
 
 

Himlen

 
 
 
Det blev tydligen mycket mat och dryck på sistone, HUM, men sista nu!
 
Min största dragningskraft just nu är detta: Keso och soltorkade tomater! Hur gott som helst!
Min frukost bestod av bröd, keso, soltorkade tomater, lite örtsalt och rödlök på toppen. MUMS!
 
 

Hemmagjord slush


Idag testade jag göra hemmagjord slush, blev kanon gott!
Tänk att kunna svalka sig med en sån en varm sommardag . MMMMMmmmm! Dessutom inge tillsatt socker, bara frysta jordgubbar, is och vatten!
 
 
 

Mobilväska(or)

 
 
Igår va vi på hejdå-fest för en kompis som ska resa till USA över sommaren och kanske längre. Jag sydde ihop en mobilväska lite snabbt som hejdå-present. Och imorse sydde jag en till mig själv och en till min kära granne :)
 
 
 
 

Köttfärspaj med sting

 
 
Jag försöker mig på lite mat-fotografering, det går sådär men övning ger färdighet (förhoppningsvis)
 
Hade överbliven köttfärsås från i torsdags, så använde den och blandade i paprika, chili, ost och äggstanning.
Recept på Pajdegen jag använde:
 
150g Smör
1 dl Vetemjöl
3 dl Dinkel
Ev. lite vatten
 
Köttfärspajen ska Micke och jag äta till lunch när han vaknar framåt 2 eller senare, han har jobbat natt och kom hem från bageriet vid 8 tiden. Stackarn!
Kanske tar med den ut i parken och äter på en filt i solen? Skulle va mysigt! :)
 
 
 

 

Påsar, kort och ärvd spets

 
 

Igår fick jag en hel påse full med brodyrgarner, fina band och till och med en rulle med virkad spetsband av en arbetskamrat som hade ränsat hos sin mamma. Detta va ju en fröjd för ögat, speciellt spetsen. Fattar inte hur man kan ha tålamod att sitta och virka i så tunt garn och sen lyckas göra en hel rulle med spets. Själv skulle jag tröttna efter en cm!
 
Jag gjorde lite fina kort och presentförpackningar igen. Blir mycket sånt, men jag tycker det är väldigt avkopplande och kul. Så när jag inte har något stort projekt på kartan, så sitter jag där med mina påsar och kort :)
 
 
 
 
 
 

Glass i stora lass

 
 
 
Trots regnet tog jag en tur upp på stan för att köpa lite pysselmaterial. Dyngsur och kall kom jag sen hem med lite smått och gott. Dom här fina glassbägarna från Lagerhaus, och likadana i röd/vit-randigt. Pärlor och garn och lite annat gojs.
 
Bestämde mig för att fota sorbet-glassen jag brukar göra, dels för att vara med i en Lagerhaus tävling på instagram och såklart för att få äta upp glassen sen.
 
Lika enkelt som gott:
Frysta hallon
Lite yoghurt/fil
 
Mixa i mixer eller med stavmixer och ät genast
 
Jag använde a-fil och gör min morgon smoothie på samma sätt fast då använder jag mer fil och mindre hallon.
 
 
 

Virkat armband med pärlor

 
 

Mitt första virkade armband. Härmapat Lopplisa's armband och halsband. Hon har även gjort en beskrivning som säkert är super bra, men eftersom jag inte är så bra på att följa mönster så har jag bara tittat på hennes och hittat på lite själv. Ska testa lite olika varianter så fler blir det så småningom :) 
 
 
 

Jordgubbsfrossa

 
 
Härligt att kunna äta jordgubbar med mjölk till frukost innan jobbet :)
 
 
 

Papperspåsar

 
 
Att göra egna papperspåsar är alltid kul, en väldigt bra och enkel beskrivning finns här!
Jag har vikt ner kanten och klippt med en zigzag sax istället för att göra handtag. Dekorerat med papper och klistermärken.
 
Påsarna är vikta av ett naturfärgat presentpapper, tycker dom blir bäst i presentpapper om man vill vika ner kanten, med vanligt papper blir dom lite stelare och kanske bättre när man vill ha handtag på påsen.
 
 
 

Eko-tripp

 
 
 
 
Idag är det studentdag i Örebro, jag hade stora problem när jag skulle cykla hem från jobbet, folkmassor i alla möjliga hörn!
 
När jag kom hem efter några timmar (överdrivet) tog vi oss en tripp till stadsträdgården för att äta mat och shoppa lite i deras Eko-butik.
Jag blir som salig i sådana butiker, eftersom jag gillar ekologiskt och speciellt alla fina förpackningar.
 
Fick med oss lite smått och gott hem, Micke köpte lite ingredienser för bakning och jag köpte lite av varje. Vitchoklad och juice till kvällen, och dom här fina trä djuren som jag bara inte kunde motstå. Fanns väldigt fina barnleksaker och annat som skulle va roligt att ge bort i present :)
 
 
 
 

Glass på annat vis

 
 
 
Såhär på Sveriges Nationaldag kan det ju va fint att fira med något gott.
Jag bjuder på ett glass-alternativ som är både gott och nyttigt! Det är min syster som tipsat om detta och det är faktiskt riktigt gott och så himla enkelt!
 
Du behöver:
Bananer
Mixer / stavmixer
 
Frys in några bananer i bitar några timmar innan.
När dom är hyfsat frysta mixar man dom och vips: Mjukglassen är klar! För visst ser det precis ut som mjukglass? :)
 
 
 

Växer så det knakar..

 
 
 
Det växer verkligen så det knakar här hemma!
Dom här planterade jag för 5 dagar sedan och nu är dom såhär höga. Jag börjar nog bli gammal eftersom jag till och med tycker det är spännande att se växter gro..
 
Trot eller ej, men blommor och gardiner va det VÄRSTA jag visste innan jag flyttade hemifrån. Jag vägrade bry mig om dessa två ting, och nu är blommor bland det bästa jag vet. Fast gardiner är jag fortfarande inte så förtjust i, dom hänger ju bara där... haha
 
 
 
 
 

Pysseltorka

 
Pysseltorkan är enorm, och detta beror på några olika saker.
Dels är jag väldigt trött när jag kommer hem från jobbet, finns massor av saker vi skulle behöva göra (tvätta, städa, diska, ja ni fattar) En annan orsak är att jag numera får sitta vid köksbordet & pyssla, like old times! Micke har köpt en stationär dator och den enda platsen för den va på skrivbordet. Känner mig ganska bitter över detta, mest för att det va en sån fin plats att fota grejerna på och såklart för att jag gillade att ha fina pysselsaker som stod framme och prydde skrivbordet.. Klart kan jag använda skrivbordet, men det blir en massa bök med att flytta grejer fram och tillbaka.
 
Jaja, nu får jag helt enkelt acceptera läget och glädjas åt att jag köpt ett nytt objektiv till kameran. Men längtar tills jag känner det där riktiga pysselsuget så jag kan testa objektivet på riktigt.
 
 
 
 
 
 
 
 

Rabarberpaj

 
 
 
Igår va jag en sväng på kalas på förmiddagen, och med mig hem fick jag en hel bunt med rabarber. Så slängde ihop en rabarberpaj till gubben min och mig själv. Gjorde en helt vanlig smulpaj förutom att jag använde farinsocker och muscovadosocker i.
Smarrigt värre med lite vaniljglass till och på fin assietten!
 
 
 

Plantering

 
 
 
Sått frön och gjort egna blommpinnar, direkt från skogen!
 
 
 
 
 

RSS 2.0